Pravilnik o piškotkih

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih strežnik pošlje spletnemu brskalniku, spletna stran pa jih nato shrani na uporabnikov računalnik ali pametno napravo.

Piškotki nam omogočajo, da vam lahko omogočimo čim boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Obstajajo različne vrste piškotkov. Nekateri piškotki prihajajo neposredno z naše spletne strani – »lastni piškotki«, nekateri piškotki prihajajo iz tretjih strani, ki se naložijo na naši spletni strani – »piškotki od drugod«.

Piškotki so lahko na vaši napravi ali brskalniku shranjeni različno dolgo. Sejni piškotki so iz vašega računalnika ali naprave izbrisani takoj, ko zaprete brskalnik. Trajni piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku ali napravi dokler jih ne izbrišete ali dokler ne poteče njihov čas.

KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE

Piškotke uporabljamo zato, da bolje razumemo našo stranko. Z uporabo piškotkov lahko optimiziramo in izboljšamo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Uporabljamo naslednje piškotke:

*Na naši spletni strani uporabljamo Google Analytics za vodenje statistike obiskanosti naše spletne strani. Google ima svoj pravilnik zasebnosti, ki si ga lahko ogledate tukaj. Če želite blokirati njihove piškotke obiščite Google Analytics opt-out stran.

SEZNAM PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

ImePonudnikVeljavnostNamen
CMSSESSIDlabi.siDo konca sejeIdentificira obiskovalca spletne strani in mu zagotavlja osnovne funkcije spletne strani.
Cookie Consentlabi.si1 letoShrani soglasje uporabnika za določeno domeno.
__cfduidstatcounter.com1 letoID piškotek za storitev Cloudflare.
t.phpc.statcounter.comDo konca sejeBeleži statistične podatke o obnašanju obiskovalca na spletni strani. Podatki se uporabljajo za interno statistiko.
_galabi.si2 letiStatistika ogledov spletne strani.
_gatlabi.si1 danStatistika ogledov spletne strani.
_gidlabi.si1 danStatistika ogledov spletne strani.
sc_is_visitor_uniquelabi.si2 letiTa piškotek je namenjen štetju, kolikokrat je bila stran obiakovana s strani različnih obiskovalcev. To je nareto tako, da se obiskovalcu pripiše naključni ID, da se ne bi istega obiskovalca štelo dvakrat.
statcounter_bouncelabi.siDo konca sejeUgotavlja, ali je stranka zapustila spletno stran takoj. Informacija se uporablja za interno statistiko.
statcounter_sessionlabi.siDo konca sejeZbiranje statističnih podatkov o obisku spletne strani obiskovalca, kot npr. popvprečen čas preživet na strani, št. Obiskov ipd.
is_uniquestatcounter.com5 letTa piškotek beleži pogostost obiskov in koliko časa obiskovalec preživi na spletni strani.
is_visitor_uniquestatcounter.com2 letiTa piškotek je namenjen štetju, kolikokrat je bila stran obiakovana s strani različnih obiskovalcev. To je nareto tako, da se obiskovalcu pripiše naključni ID, da se ne bi istega obiskovalca štelo dvakrat.
r/collectdoubleclick.netDo konca sejeTa piškotek pošilja Google Analyticsu podatke o napravi in obnašanju obiskovalca.
sc_medium_sourcelabi.siTrajniUgotavlja, kako je obiskovalec prišel na spletno stran. To informacijo uporablja upravljalec spletne strani, da lahko vrednoti uspešnost oglaševanja.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Obiskovalec spletne strani lahko spremeni in prilagodi rabo piškotkov v posameznih spletnih brskalnikih. Privzete nastavitve v večini brskalnikov zahtevajo dovoljenje za uporabo piškotkov. Če želite, lahko v svojem spletnem brskalniku blokirate naše piškotke. Opozarjamo vas, da zaradi blokiranja piškotkov spletna stran ne bo delovala pravilno ali enako učinkovito.

Spodaj so povezave do nekaterih spletnih brskalnikov, kjer lahko prilagodite rabo piškotkov:

SPREMEMBE PRAVILNIKA O PIŠKOTKIH

Ta Pravilnik o piškotkih stopi v veljavo z dnem 9.3. 2019. V prihodnje lahko posodobimo ta pravilnik. Če bomo v tem pravilniku naredili ključno spremembo, vas bomo o tem obvestili, vseeno pa vas prosimo, da redno preverjate ta pravilnik, da boste na tekočem z najnovejšo različico Pravilnika o piškotkih.